Hviezda „Newsroom“ mení ázijské „nedostatky“ na aktíva

Aký Film Vidieť?

NEWSROOM CAST (stojí zľava): Jeff Daniels, Thomas Sadoski, Olivia Munn, John Gallagher mladší a (sediaci) Dev Patel

SINGAPUR - Olivia Munn, ktorá hrá silnú vôľu, tvrdú a sebavedomú postavu Sloan Sabbith v pôvodnej sérii HBO The Newsroom, nenávidela počas dospievania jej príliš ázijský vzhľad - drobné oči, tmavé vlasy, pehy.

Munn, ktorej čínska matka sa vydala za amerického vojaka, keď mala herečka 2 roky, povedala, že vyrastala s nevlastnou sestrou, ktorú si ľudia obľúbili viac, pretože bola blonďatá a vyzerala západne.

Namiesto toho, aby sa na to popierala, Munn povedala, že to prijala presne tak, ako to bolo. Povedala časopisu Inquirer počas stretnutia novinárov z juhovýchodnej Ázie v hoteli Four Seasons na Orchard Boulevard, len som musel akceptovať, že ľudia ku mne nebudú takí milí alebo milí ako oni.

Pridala sa 33-ročná herečka, Takto teraz žijem svoj život.Kylie Padilla sa presťahovala do nového domova so synmi po rozchode s Aljurom Abrenica Jaya sa lúči s PH, odlieta dnes do USA, aby „začala novú cestu“ SLEDOVAŤ: Gerald Anderson sa plaví s rodinou Julie Barretto v Subicu

Všetky odtiene sivej

Munnov otec je nemeckého a írskeho pôvodu. Narodila sa v Oklahome, ale vyrastala v japonskom Tokiu, kde bol na dlhé roky umiestnený jej nevlastný otec. Do USA sa vrátila v 16 rokoch, keď sa jej rodičia rozviedli. Venovala sa žurnalistike na univerzite v Oklahome.

Poukázala na to: Je ťažké, keď sa ľudia vždy snažia s niečím bojovať alebo sa proti nemu pohoršujú, namiesto toho, aby iba [prijali] situáciu. Robíme si zle, keď trávime toľko času šialenstvom kvôli niečomu, čo nie je také, ako by sme chceli. Svet nie je spravodlivý; je to veľmi komplikované. Všetci by sme si počínali oveľa lepšie, keď si to uvedomíme a [oceníme] všetky odtiene šedej.

Herečka si spomenula na dobu, keď bola presvedčená, že nie je dosť krásna na to, aby bola niekedy šťastná: V médiách vždy vidíme týchto plavovlasých, skutočne štíhlych, krásnych, bielych ľudí. Pamätám si - tak dávno, ako keď som mal 6 alebo 7 rokov -, že som sa díval do zrkadla a nenávidel som, že moje oči vyzerali viac čínsky a že som mal pihy. Pamätám si, ako som plakal a bol som na seba veľmi naštvaný, pretože všetci, ktorí dostali oveľa viac lásky, vyzerali západne. Počas dospievania som bol vždy trápny a nezapadal som doň.

Veci sa začali meniť, keď Munn dovŕšil 16 rokov a presťahoval sa z Tokia späť do Oklahoma City. Vtedy som sa rozhodla prijať to, čo som považovala za nedokonalosti. Povedal som, že si prestanem želať, aby sa veci líšili. Nechystal som sa bojovať s ľuďmi, aby sa mi páčili. Uvedomil som si, že vždy budú vyššie, chudšie, krajšie a múdrejšie dievčatá ako ja - rovnako, ako budú vždy kratšie, škaredšie. Celý čas som sa rozhodol byť len svojím najlepším ja.

Má vlastný makeup

Keď sa Munn stala herečkou, začala vážne premieňať svoje nedokonalosti na aktíva.

Preto si sama robím make-up, povedala. Celý život mám problém s ľuďmi, ktorí nedokážu robiť ázijské tváre. Mám okrúhlu tvár, malé oči, úzke pery a stretávam ľudí, ktorí chcú zvýrazniť moje črty. Musel som sa učiť ... pretože by som oveľa lepšie vyzeral vlastnými rukami ako niečím iným.

Munn bol v Singapure, aby propagoval druhú sezónu pôvodnej série HBO The Newsroom, ktorá má v Ázii premiéru 5. augusta o 21:00.

Šou, ktorú napísal držiteľ Oscara Aaron Sorkin, je zákulisným pohľadom na ľudí, ktorí tvoria nočný káblový spravodajský program News Night vo fiktívnej Atlantis Cable News Network. Druhá sezóna s deviatimi epizódami pokrýva obdobie od augusta 2011 do novembra 2012 a okrem iného sa týka protiteroristickej politiky vlády USA a všeobecných volieb.

Začína sa to v dňoch pred volebnou nocou 2012, keď sú pracovníci News Night pripravení podať výpovede v súdnom spore - okolnosti sa odvíjajú počas celej sezóny.

30. januára 2017 prázdniny na Filipínach

Uvidíme v tejto sezóne v Sloane viac svojej vlastnej osobnosti?

OLIVIA Munn Foto: HBO

Jednu vec, ktorú som Sorkinovi o Sloan povedal, bolo to, že som miloval jej sociálnu trápnosť, ale to, čo som skutočne chcel, bolo, aby sa za to neospravedlňovala. Často si nemyslím, že by mi malo byť umožnené [ukázať to] na verejnosti! Mnohokrát hovorím zle a baví ma to, ale myslím si, že mi nemalo byť dovolené rozprávať.

Myslíte si, že v skutočnosti môžete byť niekým ako Sloan?

Vyštudoval som žurnalistiku. Mojou prvou prácou na vysokej škole bolo písanie pre noviny. Dostal som stáž v miestnej spravodajskej stanici. Keď som opustil univerzitu, pracoval som v pobočke NBC. Veľmi som chcel rozprávať príbehy. To je podľa mňa novinár - niekto, kto rozpráva príbehy o veciach okolo seba.

V dnešnej dobe si myslím, že je také ťažké byť novinárom. Ako spoločnosť sme skutočne sťažili, aby novinári neboli kvôli zaujatosti zaujatí, aby neboli prinútení zmeniť vraždu dieťaťa na chlípny príbeh. To je prostredie, ktoré sme vytvorili v toľkých káblových správach a rozhlasových programoch, v blogoch a informačných kanáloch Twitteru. Teraz radšej predstieram, že som novinár.

Inšpirovali ste sa pri stvárňovaní Sloana skutočnou osobou?

Túto postavu píše Sorkin. Povedal mi, že to nebolo založené na nikom, iba na množstve výskumov, ktoré robil a ktoré pomohli vytvoriť túto rolu. Bol som však veľmi konkrétny v tom, ako som chcel, aby Sloan vyzeral. Nechcel som, aby mala na sebe niečo honosné, pretože som nechcel, aby to odoberalo pozornosť divákov z informácií, ktoré im dáva. Chcel som, aby mala oblečený oblek, nie niečo, čo ju príliš zakrývalo, takže by vyzerala, akoby sa ospravedlňovala za to, že je žena. Nechcel som, aby sa chválila svojou ženskosťou alebo sexualitou, preto som sa rozhodla, že si oblečie niečo, čo je profesionálne a prispôsobené tak, ako by muž nosil pekný oblek. Až po celej sezóne som si uvedomil, že osobou, ktorú som vždy miloval a hľadal štýl, bola Diane Sawyer.

Čím vás rola zaujala?

Naozaj mi vytkli dve veci: Po prvé to bol Aaron Sorkin a po druhé skutočnosť, že scenár sa nepodobal na nič, na čo som kedy narazil. V tom čase som práve dokončil jedno predstavenie na stanici NBC a čítal som skriptá, ale nemohol som rozoznať rozdiel ... Keď som na to narazil, odmietol som ďalšie ponuky [v] nádeji na konkurz na túto rolu. Každý vie, že na konkurze som bol ten, ktorého casting ľudia nechceli vidieť, pretože som nebola herečka na Broadwayi alebo nejaké ázijské dievča, ktoré sa stalo populárnym na YouTube.

Aké to bolo pracovať s úžasnými hercami ako Jeff Daniels a Dev Patel ?

Bolo to všetko, v čo som dúfal, že to bude. Na práci s hereckým obsadením bolo skvelé to, že sme robili tento skutočne vážny a tvrdý materiál, ale medzi jednotlivými snímkami sme sa iba smiali a vtipkovali.

Boli počas výroby chvíle, ktoré považujete za nezabudnuteľné?

Uvidíte, Sorkin napísal každú jednu epizódu, ktorá bola pre niekoho z jeho postavy veľmi vzácna. V sezóne bola iba jedna epizóda, kedy sme sa scenára dočkali až v noci

predtým - to bol ten, keď som nielen hovoril dialógom spôsobom Sorkin, ale robil som aj Sorkin v japončine. Keď som to uvidel, bol som v šoku. Prvou scénou bol tento veľký boj s postavou Sama Waterstona Charlie Skinnerom. Pracoval som na tom celú noc. Medzi 2. a 3. hodinou som sa nad tým rozplakala a zostala som hore do piatej ráno. Môj obľúbený okamih sa stal počas skúšok. Počul som nejaký rozruch pri videomiestnosti. Sorkin vyskočil zo stoličky a zatlieskal. Prišiel za mnou, že je skutočne šťastný. Mal som pocit, že jeho slová dostali náležitú spravodlivosť. Preto [to robím] - aby bol Aaron Sorkin šťastný. Som jeho fanúšikom.

Myslíte si, že prostredníctvom redakcie redakcie získate lepšiu predstavu o tom, aké je to byť vo vysielanej žurnalistike?

Myslím si, že šou odvádza skvelú prácu, keď zobrazuje zmes obchodnej aj spravodajskej stránky. Máme jednu postavu, Don Keefer (Thomas Sadoski), ktorý hrá výkonného producenta. Je to niekto, koho ste na začiatku videli, kto má firemné myslenie a komu záleží na získaní hodnotení, nech už sa deje čokoľvek. Všetci sme videli, ako sa mu nakoniec chcelo robiť lepšie. Je to ťažké. V každej musíte nejako mať jednu nohu. Je to spoločnosť. Spoločnosť pre ľudí nie je pre ľudí. Je skutočne ťažké vytvoriť niečo, čo je pre verejnosť, pre jej znalosti a bezpečnosť a zároveň by bolo kontrolované spoločnosťami a peniazmi. Myslím, že Sorkin odviedol skvelú prácu, keď ukázal jej komplikácie.

Čo je pre vás najlepšie na celej tejto skúsenosti?

Najlepšie na tom je odpoveď, ktorú som dostal od toľkých žien, starších i mladších, z rôznych pozícií v politike, zábave a popkultúre, ako aj od žien, ktoré sa ešte len chystajú začať svoju kariéru. Všetci odpovedali na Sloan - nenecháva názor ostatných ľudí, aby určil, o koho ide. Hrám Sloana ako muža. Myslím na ňu ako na muža, nie preto, že je lepšia ako muž, ale preto, že je to pravý opak toho, ako si ľudia myslia o ženách v spravodajskom svete. Hrám ju ako silný muž.

Uvidíme Sloana a Dona v tejto sezóne?

Je tu len toľko, čo môžu urobiť ako šéf a zamestnanec. Vlastne som dúfal v dejovú líniu Charlie-Sloan - to by bola väčšia zábava. Moja najobľúbenejšia časť pobytu v The Newsroom je interakcia s Charliem ako Sloanom. Len nemôžem uveriť, že pracujem s Waterstonom - človekom Zákona a Poriadku, ktorý so mnou visí! Je úžasný. Zdieľame upútavku - to je tá najlepšia vec.

Je známe, že Sorkin trvá na tom, aby sa herci držali scenára. Aké náročné je to?

Počul som, že niektorí členovia hereckej zostavy hovoria o tom, ako to nenávidia, ale v skutočnosti to milujem. Myslím, že je to potrebné. Ak čítate riadky presne tak, ako je to napísané, čiarka za čiarkou, skutočne vám to poskytne predstavu o tom, kto je vaša postava. Ak má vaša postava veľa zabehnutých viet, je to niekto, kto blúdi. Ak to prečítate tak, ako to napísal Sorkin, získate veľa informácií o postave, ktorú ste predtým nepoznali.

Ste Číňanka, vaša mama sa narodila vo Vietname, ale vyrastali ste v Japonsku. S ktorou krajinou sa stotožňuješ najviac?

Stotožňujem sa s Čínou a Japonskom. Moja mama hovorí mandarínsky a vietnamsky. Ako mladý som bol zvyknutý rozprávať oboje, ale keď som prestúpil na americkú školu, bol som príliš v rozpakoch, aby som nimi hovoril. Myslím, že sa chcem venovať mandarínčine viac času.

Je znalosť rôznych jazykov dôležitá?

To je. Jednou z výhod toho, že máte vojenskú rodinu a veľa sa pohybujete, je to, že sa cítite byť občanom sveta. Aj keď sa v živote cítim trápne, cítim tiež, že môžem ísť kamkoľvek, že všade je môj domov. Rád by som sa vrátil a žil mesiac na mieste, kde hovoria iba po čínsky.

Je náhoda, že Sloan dokáže aj po japonsky, alebo sa postava písala okolo toho, že viete po japonsky?

Stretol som sa so spisovateľmi a pýtali sa na môj život a povedal som im, že som vyrastal v Japonsku. Povedal som im, že hovorím týmto jazykom, ale že som trochu hrdzavý, pretože som tam chvíľu nebol. O dva týždne neskôr, povedal Sorkin, počul som, že vám vyhovuje rozprávanie po japonsky. Je v poriadku, keď vás v relácii prinútim hovoriť pár viet? Súhlasil som. Neskôr som si uvedomil, že ma požiadali, aby som hovoril nielen konverzačnou japončinou, ale aj japončinou pre spravodajské vysielanie! Aj japonskí herci na scéne museli byť poopravení, čo sa týka ich jazyka! Som stále nervóznejší z toho, že hovorím po japonsky, pretože som tam už dosť dlho nešiel, takže lektor to absolvuje so mnou. Po tejto ceste do Singapuru odídem do Európy, potom strávim mesiac v Japonsku a budem bývať v hostiteľskej rodine, aby som konečne mohol dostať svojich Japoncov späť do starých koľají.

Zdá sa, že vaša matka je celkom dobrá postava. Podala od vás v Ázii nejaké žiadosti, aby ste priniesli nejaké veci?

Vždy som si o svojej matke myslela, že je typická ázijská matka. Práve som jej zaobstaral džíp a bola tým veľmi nadšená. Moja mama prišla do Ameriky v deň, keď sa skončila vojna. Jej dcéra, ktorá je v Hollywoode, je ako sen, o ktorom si nikdy nemyslela, že jej je dovolené snívať. Moja stará mama mala deväť detí, ktoré všetky vyrastali a vyštudovali inžinierstvo a medicínu, a tak som sa v šoubiznise presahoval.

Raz mama na svoj čínsky prízvuk povedala: Mamička ťa rada sleduje v televízii, ale mamičkin televízor je taký malý. Kúpiš si mama LCD. Povedal som: Ako vôbec vieš, čo to je? Povedala: Ó, chcem jeden na stene! Samozrejme, aj to dostala. Moja mama je v poriadku. Je hromadou všetkých vecí o mne. Zbiera všetky tie časopisy. Cítim sa zle, že ich naskladá všade v dome a že sú nebezpečenstvom požiaru.

(E-mail [chránený e-mailom])